Snoeien van bomen

VEILIG - VERANTWOORD - VERZEKERD

Snoeien van bomen

 

Wat kan ik betekenen in het snoeien van bomen?

R

Het toepassen van specifieke snoei zodat een boom op een gezonde wijze naar een gewenst eindbeeld kan groeien.

R

Onderhoud aan bomen door dood hout en probleemtakken tijdig te verwijderen zodat zowel de boom als de omgeving veilig blijven.

R

Mogelijkheid tot afvoer van snoeiafval.

snoeien van bomen

Waarom is het belangrijk om op de juiste wijze bomen te snoeien?

De mate van snoei moet in verhouding zijn met de conditie van de boom. Wanneer teveel en/of verkeerd gesnoeid wordt kan dit zeer nadelige gevolgen hebben voor de gezondheid van de boom.

Daarom is het belangrijk dat – voorafgaand aan het snoeien van bomen – de conditie van de boom correct wordt beoordeeld en het aantal te snoeien takken daarop afgestemd wordt. Het kan namelijk zinvol zijn om de snoei van bomen over meerdere groeiseizoenen te verdelen.

Door het toepassen van de juiste snoeitechniek kan een boom tot een goede afgrendeling van de wonden komen, zodat schimmels en bacteriën worden tegengehouden en er geen stamrot ontstaat. Vervolgens kan er – mits goed gesnoeid – wondovergroeiing plaatsvinden zodat er na een aantal jaren een gesloten bast en schorsweefsel over de wond heen zit. Kortom: het toepassen van de juiste snoeitechniek is zeer belangrijk om ervoor te zorgen dat de boom gezond blijft!

Wanneer ‘probleemtakken’ tijdig uit een boom verwijderd worden, zal het voor de boom minder ingrijpend zijn om de – relatief kleinere – wonden te overgroeien. Tevens blijft de omgeving veilig aangezien deze probleemtakken in de toekomst voor grotere gevaren kunnen zorgen. Ook hier geldt: ‘voorkomen is beter dan genezen’.

Als eigenaar van een boom ben je verplicht om regelmatig onderhoud aan de boom te verrichten (zorgplicht). Door het toepassen van correcte snoei en adequate zorg voorkom je dat er gevaarlijke situaties ontstaan waarvoor je als eigenaar aansprakelijk kan worden gesteld.

Ik zet graag mijn vakmanschap en professioneel materiaal in om ervoor te zorgen dat uw boom veilig en beheerst gesnoeid wordt.

Project

Dood hout vormt zich in iedere boom en is niet altijd vanaf de grond zichtbaar. Door bomen regelmatig te laten controleren houd je zowel de boom als de directe omgeving veilig. Deze opdrachtgever was er precies op tijd bij.

 

 

 

 

 

neem contact op